Nuohous Helsinki: Harja on tärkeä väline nuohouksessa
Nuohousharjalla puhdistetaan savuhormeja ja piippuja
Nuohouksia Helsingissä toteuttavat nuohoojat tietävät, että nuohousharjan käyttö on tärkeää tulisijan ja savuhormin asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi. Niiden avulla pystytään tekemään yksi nuohouksen olennaisimmista osista, eli lian poistaminen savuhormeista ja -piipuista.
Jos pohdit uraa nuohoojana, tämä artikkeli voi olla hyödyksi, sillä olemme koonneet muutamia ohjeita nuohousharjan käyttöön. Nämä ohjeet saattavat tuntua monimutkaisilta, mutta kun olet ensin kouluttautunut nuohoojaksi, opit työhön nopeasti.
1. Valmistele tulisija nuohousta varten
Aluksi sinun täytyy varmistaa, että tulisija on jäähtynyt, ennen kuin aloitat nuohouksen. Ota valmiiksi suojavarusteet, kuten käsineet ja suojalasit, jotta voit estää likaa ja nokea pääsemästä ihollesi. Näin säästyt hankalalta puhdistamiselta, ja säästät myös aikaa.
Muista suojata myös nuohottavan tulisijan ympäristö huolellisesti, jotta työskentely on mahdollisimman siistiä. Nuohouksia Helsingissä toteuttavat nuohoojat osaavat auttaa parhaimpien suojavälineiden valinnassa.
2. Tarkista harjan sopivuus nuohouskohteeseen
Nuohoojilla on useimmiten käytössään monenlaisia nuohousharjoja, koska nuohottavia hormeja ja tulisijoja on niin monen muotoisia ja kokoisia. Erilaisia nuohouksessa käytettäviä harjoja ovat esimerkiksi vaijeriharjat, kattilaharjat, tuubiharjat ja poskikanavaharjat. Sinun on tärkeää valita harja, joka sopii nuohottavan tulisijan tai savuhormin kokoon ja muotoon. Esimerkiksi leivinuunien nuohoukseen tarvitaan omanlaisensa harja.
Harjan käyttöä nuohouksessa voidaan helpottaa nuohouskuulalla, joka painaa työvälinettä alaspäin. Jos tarvitset apua nuohousvälineiden hankinnassa, nuohouksia Helsingissä toteuttavat nuohoojat voivat osata auttaa.
3. Aloita poistamalla lika harjalla
Ennen varsinaista nuohousta poista tulisijasta irtonainen lika, tuhka ja palamisjäämät. Nuohoojat tekevät tämän useimmiten nuohousharjalla, ja kun lika on irronnut, sitä kerätään tulisijasta esimerkiksi nuohouskauhalla. Se on erityisesti suunniteltu nuohouskäyttöön, sillä siinä on pitkä nivelvarsi, jolla nuohooja yltää helposti pidemmällekin hormiin.
Aseta harja hitaasti ja varovasti savuhormiin. Liikuta harjaa ylös ja alas, ja pyörittele sitä samaan aikaan, jotta kiinni jäänyt noki ja muut palamisjäämät irtoavat helpommin. Kun lika on irronnut, se kerätään paloturvalliseen astiaan.
4. Etene harjauksessa hitaasti ja varovasti
Harjaa tulisijaa ja hormia hitaasti ja huolellisesti varmistaaksesi, että kaikki nokikerrokset poistuvat hyvin. Älä kuitenkaan käytä liikaa voimaa, jotta vältät mahdolliset vauriot. Nuohouksia Helsingissä ja muuallakin Suomessa tekevät vain alaa opiskelleet ammattilaiset, koska siinä tulee käyttää juuri oikeanlaisia tekniikoita.
5. Kerää roskia koko nuohousprosessin ajan
Muista käyttää nuohouksen aikana jatkuvasti tuhkaimuria tai rikkalapiota poistaaksesi irronneet nokipalat ja roskat tulisijasta. Näin nuohouksen ympäristö pysyy siistinä koko prosessin ajan, eikä projektin lopussa odota suuri siivousurakka.
Nuohouksen yhteydessä kannattaa myös puhdistaa tulisijassa mahdollisesti olevat lasiosat, kuten takan, kiukaan tai leivinuunin luukku, sillä kun lasista näkee hyvin läpi, turvallisesta palamisesta on helpompaa huolehtia. Kun lasi on puhdas, sinun on myös helpompi tarkistaa sen kunto, mikä on tärkeää, sillä särkynyt lasi esimerkiksi takan luukussa voi aiheuttaa vaaratilanteita.
6. Tarkista hormin kunto
Kun teet nuohousta, kiinnitä huomiota hormin kuntoon. Tässä taskulamppu on nuohoojalle erittäin tärkeä työväline. Etsi erityisesti mahdollisia vuotoja, halkeamia tai muita ongelmia. Lopuksi sinun on kirjattava ne nuohoustodistukseen, joka annetaan asiakkaalle nuohouksista Helsingissä ja muualla Suomessa, ja jos löydät tulipaloriskin aiheuttavia vaurioita, tehtäväsi on ilmoittaa niistä paikalliselle pelastuslaitokselle.
Säännöllinen nuohous on tärkeää, koska se vähentää tulipalon riskiä ja varmistaa, että savukaasut poistuvat tehokkaasti. Siksi siitä on säädetty myös laissa. Lisäksi nuohouksesta on kiinteistön omistajalle myös taloudellista hyötyä, sillä se auttaa parantamaan tulisijan ja hormin yleistä tehokkuutta.