Asunnon otsonointi tapahtuu tehokkaasti ja nopeasti

Onko asunnossasi pinttynyttä hajua, joka ei lähde tuulettamalla tai siivoamalla? Asunnon otsonointi on tällöin paras vaihtoehto hajunpoistoon. Otsonointi on tehokas keino oikein käytettynä, mutta otsoni itsessään on ihmiselle myrkyllistä ja siksi sen käytössä tulee olla hyvin varovainen. Tässä artikkelissa kurkistamme asunnon otsonoinnin mielenkiintoiseen maailmaan.

Vaikka nostimmekin heti alkuun otsonin myrkyllisyyden, on otsonointi käytännössä täysin turvallinen ja erittäin tehokas hajun poistamisen menetelmä. Asunnon otsonointi poistaa niin tupakan, eläinten, homeen, viemärin ja kalman hajut sekä muuten yleisen ummehtuneen hajun. Otsonointi sopii asuntojen lisäksi esimerkiksi asuntovaunuun ja tavallisiin autoihin. Heti alkuun tulee murtaa yksi myytti. Jotkin otsonipalvelua tarjoavat tahot väittävät, että otsonoimalla voidaan poistaa myös hometta ja kosteusvaurioita. Tämä on ehdottomasti väärin, eikä tälle ole minkäänlaista todistetta. Kyse on enemmänkin siitä, että hajun se poistaa ja sen verukkeella on voitu väittää, että myös itse sienet ja bakteeritkin katoavat. Täyttä puppua!

Asunnon otsonointi

Miten asunnon otsonointi toimii?

Miten otsonointi toimii käytännössä? Lähdetään kemiasta liikkeelle. Otsoni koostuu kolmiatomisista happimolekyyleistä (kemiallinen merkki O3). Otsoni poistaa hajut hapettamalla. Vaikka otsoni ei kemiallisesti eroa kauheasti hengitettävästä hapesta, on se silti hengitettynä hengenvaarallista. Siksi otsonoidessa onkin oltava erityisen varovainen. Otsonoidessa samassa tilassa ei saa missään nimessä olla ihmisiä, eläimiä, kasveja tai edes elintarvikkeita. Otsonoinnin jälkeenkin on hyvä pitää pieni varoaika noin kaksi vuorokautta ennen kuin astuu sisälle asuntoon. Otsoni on painavaa ainetta ja siksi sitä voi jäädä vielä hetkeksi asuntoon, vaikka otsonointi onkin jo lopetettu. Tässä kohtaa täytyy vain uskaltaa malttaa odottaa hetki.

Otsoni on ilmaa raskaampaa

Raskaudesta puheen ollen, koska otsoni on ilmaa raskaampaa ainetta, tulee otsonointi aloittaa ylhäältä. Käytännössä siis otsonointi laite tulee sijoittaa ylös, jotta otsonia ei jää vain lattianrajaan. Otsonin leviämistä saa tehostettua esimerkiksi tuulettimien avulla. Otsoni on ihmisten lisäksi mahdollisesti haitallista myös irtaimistolle. Hapettuminen on niin voimakasta, että se voi kuluttaa pintoja. Siksi otsonoinnin aikana asunnon tulee olla täysin tyhjä. Asuntoon voi kyllä jäädä sellaista irtaimistoa, josta täytyy myös hajua poistaa, mutta riskit on siinä tilanteessa tiedostettava.

Asunnon otsonointi on harvoin yhden päivän operaatio

Otsonoinnin kesto riippuu ennen kaikkea itse kohteesta ja siitä kuinka paha haju ammattilaisia on vastassa. Esivalmisteluineen päivineen otsonointi kestää yhdestä neljään vuorokautta, johon lisätään vielä tämä kahden päivän varoaika. Varsinkin irtaimiston tyhjentämisen takia on suunniteltava tarkkaan, milloin on paras aika otsonoida. Yksi hyvä hetki on esimerkiksi muuton tai remontin yhteydessä. Otsoni on varsinkin remontin yhteydessä todella tehokas keino, kunhan vaan muistaa poistaa poistettavat rakenteet ensin eikä asenna uusia asioita ennen otsonointia. Oikein hoidettuna asunnon otsonointi on erittäin tehokas hajunpoiston väline ja ammattilaisten toteuttamana voit luottaa, että turvallisuus on otettu huomioon. Otsonoinnin hintaan vaikuttaa operaation laajuus. Jos haju on oikein voimakas ja asunto iso, on myös lasku suurempi. Myös se vaikuttaa tarvitaanko otsonoinnin lisäksi siivousta. Voi olla, että asunnossa on kalman jälkiä tai savumerkkejä, jotka tulisi myös poistaa. Sitten tietenkin kalusto ja otsonointipalvelun oma palvelumaksu. Hinnat vaihtelevat yrityksittäin, eli todella tärkeää olisi kilpailuttaa palvelu.

Samankaltaiset artikkelit